Printer Friendly, PDF & Email

Miškų ūkyje dirbantys žmonės jaučiasi nesaugūs. Pastaraisiais metais jie fiksuoja vis daugiau atvejų, kai vilkų gaujos sekioja net paskui važiuojančią techniką. Vienos miškų tvarkymo bendrovės vadovas Saulius Morkūnas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino technikos operatoriaus nufilmuota medžiaga, kai gilią naktį paskui techniką sekioja vilkų gauja. „Vaizdo įraše užfiksuoti du vilkai, bet jų ten buvo daugiau, nes tamsoje atsispindėjo kitų vilkų akys“, – „Agroetai“ pasakojo S. Morkūnas.

 

Jis nesiima spręsti, ar vilkai galėjo užpulti operatorių, jei jis būtų išlipęs iš mašinos. „Jie ten veikiau žaidė, bet faktas, kad žmogaus, net ir veikiant galingai technikai, vilkai visiškai nebijo“, – sakė S. Morkūnas.

„Mes vilkus matome nuolat. Jų akivaizdžiai Lietuvoje yra per daug. Miškų ūkyje dirbu jau daug metų, tačiau tiek, kiek jų matome dabar – nesulyginami dalykai. Ne taip seniai dirbome Krekenavos apylinkėse. Tai naktį tas pats vilkas vis atsėlindavo iki mūsų dirbančios technikos“, – teigė S. Morkūnas, pridurdamas, jog žmonės iš mašinos bijo išlipti atlikti net gamtinius reikalus. „Gal ir nepultų, bet, patikėkite, saugumo vilkai neprideda“, – kalbėjo jis.

“Agroeta” primena, kad pernai ūkininkams, važiuojantiems traktoriumi per lauką, pavyko užfiksuoti šalimais keliaujantį ir nieko nebijantį vilką. Pagal dabar galiojančią tvarką, Lietuvoje galima sumedžioti iki 120 vilkų, tačiau žemdirbiai ir medžiotojai ragina šį limtą gerokai padidinti.

FacebookTwitterLinkedInРесурс

Pagal AGROETA.