„ANČIŠKIŲ“ MEDŽIOTOJŲ BŪRELIO PLOTUOSE SUMEDŽIOTAS ŠAKALAS.

„ANČIŠKIŲ“ MEDŽIOTOJŲ BŪRELIO PLOTUOSE SUMEDŽIOTAS ŠAKALAS

Paprastasis šakalas
Turinys: 
Vakar Biržų rajono „Ančiškių“ medžiotojų būrelio plotuose, netoli Guodžių durpyno, buvo sumedžiotas paprastasis šakalas. Medžiotojai patys stebisi, kad pavyko sumedžioti tokį laimikį. Kaip teigė medžiotojų būrelio vadovas Tadas Mažeika, dar šį pavasarį medžiotojai matė kažką panašaus tarp lapės ir vilko, tačiau iš to visi tik pasijuokė, nes nelabai buvo tikinčiu, kad jų plotuose gali gyventi šakalai.

Lietuvoje šakalai įtraukti į medžiojamų gyvūnų sąrašą ir priskirti prie smulkiosios medžiojamosios faunos. Tuo tarpu Latvijoje ir Estijoje paprastieji šakalai stebimi ir medžiojami jau senokai.

Naujos rūšys kaip paprastasis šakalas, pakeičia santykius ir mitybinę grandinę visoje ekosistemoje ir pradeda daryti neigiamą poveikį vietinėms rūšims. Sunku prognozuoti, kokią nišą šakalas užims ir kokią įtaką darys vietinėms populiacijoms, taip pat ir saugomoms retoms rūšims, bet bendra patirtis rodo, kad kai atsiranda nevietinių rūšių, jos padaro žalą, kuri kartais net ir nepataisoma.

Primename, kad pagal galiojančias medžioklės taisykles, prastuosius šakalus galima medžioti nuo spalio 15 d. iki kovo 31 d.