Vilkai toliau pjauna Lietuvos žemdirbių gyvulius. Vienas paskutinių atvejų penktadienį nutikęs Ignalinos rajone. Ūkininkai Vincas ir Teresa Šuminai neteko net 7 avių. Rimšės seniūnijoje dirbantys ūkininkai teigė, jog tai jau antras kartas, kai pilkiai puola jų avis. “Pirmas kartas buvo pernai, kai netekome trijų avių. Visas jas vilkai nusitempė, todėl jokios kompensacijos negavome”, – pasakojo T. Šumina.

Penktadienio rytą Vincas atsikėlė apie 5 val. 30 min. ir pamatė, kad yra net nepapjauta, o uždusinta avis. Dar kitą radome sudraskytą, apėstą”, – kalbėjo ūkininkė.

T Hegvita agro

Dar dvi avys buvo sužalotos, iš kurių viena nugaišo šeštadienį. “Bet dar keturias avis vilkai nusitempė kažkur. Ieškojome jų ir miške, ir traktoriumi, bet niekur nreadome. Suprantate, gyvename prie Baltarusijos sienos, tai nelabai norėjome eiti dar giliau”, – pasakojo moteris.

Ji teigia, kad nėra teisinga, kai ūkiams nekompensuojama už vilkų nusitemptas avis. Įdomu tai, kad Vincas vienoje vietoje rado nuplėštą elektrinį piemenį. Tokį pat vilkų darbą jis aptiko ir šalimais esančioje kito ūkininko ganykloje. Jis laiko pienines karves. Šuminų ūkyje dabar likę tik 15 avių.

Gyventojai yra pastebėję vilkus ir naktimis besišlaistančius šalia sodybų.

Informacija Agroeta