Printer Friendly, PDF & Email

Žaslių seniūnė Gintarė Stankevičienė pirmadienį įspėjo seniūnijos gyventojus apie tai, kad jie saugotųsi vilkų. „Būkite budrūs, saugokite savo gyvūnus, informuokite aplink esančius gyventojus apie vilkų keliamą grėsmę“, – socialiniame tinkle „Facebook“ įspėjo G. Stankevičienė.

Tokio pranešimo seniūnė ėmėsi po dvi naktis iš eilės vilkų surengtų apsilankymų Naujažerio kaimo sodyboje. Po šių atakų ūkininkai neteko visų 8 augintų danielių.

Pilkių gauja iš pradžių vasario 1 dienos naktį papjovė aptvare laikytus 3 danielius. Po kruvinos atakos vilkai grįžo ir vasario 2-osios naktį. „Naktį jie sugrįžo ir papjovė dar du danielius. Trys danieliai apskritai dingo“, – portalui „Agroeta.lt“ sakė G. Stankevičienė.

Vilkai nesibaimindami praėjo per patį sodybos kiemą. Užfiksuoti jų pėdsakai iki aptvaro. Pats aptvaras apjuostas apie 2 metrų aukščio tvora.

Seniūnė pridūrė, kad šeimoje yra ir nepilnamečių vaikų. „Sodyboje gyvena du nepilnamečiai ir penki suaugę asmenys“, – sakė ji.

Įdomu tai, kad šeima mėgino šią naktį vilkus baidyti, bet tai irgi nepadėjo.

Per dvi naktis buvo papjautos visos patelės. Viena jų buvo su negimusiu jaunikliu.

Šiemet tai pirmieji išpuoliai Žaslių seniūnijoje. G. Stankevičienė „Agroetai“ sakė, jog už 5 danielius bus paskaičiuota žala, tačiau už dingusius 3 gyvūnus šeimai niekas neapmokės.

Pasak jos, pernai vilkai irgi šeimininkavo seniūnijoje, tačiau dėl žalos atlyginimo nesikreipė nė vienas gyventojas.

Pagal agroeta.lt