Medžiotojai netrukus pasieks vilkų sumedžiojimo limitą, rodo Aplinkos ministerijos duomenys. Sausio 2 dieną atnaujintame sumedžiotų vilkų sąraše jau pasiekta 104 sumedžiotų pilkių riba. Pagal galiojančią tvarką nustatyta, kad per metus medžiotojai gali sumedžioti 120 vilkų.

Pilkių medžiojimo sezonas prasidėjo praėjusių metų spalio 15 dieną, tad per 2,5 mėnesio limitas jau beveik pasiektas. Daugiausiai vilkų Lietuvoje sumedžiojo Rokiškio rajono medžiotojai. Jų sąskaitoje – net 14 pilkių. Perpus mažesnis Švenčionių r. medžiotojų „derlius“ – 7 vilkai.

Penki pilkiai krito Kėdainių rajone, po keturis vilkus sumedžiojo Ignalinos, Klaipėdos, Lazdijų, Rietavo, Šalčininkų ir Ukmergės rajonų medžiotojai.

 

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Rokiškio skyriaus valdybos pirmininkas Jonas Kubilius „Agroetai“ sakė, kad po sėkmingų šio sezono medžioklių kaimo gyventojai medžiotojams dėkojo už nušautus pilkius.

„Žmonės dėkavoja. Lašinių medžiotojams neduoda, bet džiaugiasi, kad išgelbstime kaimo žmonių gyvuliukus. Juk tų vilkų rajone yra gana daug. Šitiek metų kai kas reguliavo vilkų populiaciją iki tiek, kad nusireguliavo visai kiton pusėn“, – ironizavo J. Kubilius.

Paklaustas, kiek rajone priskaičiuojama vilkų šeimynų, J. Kubilius įvardijo 4-5 šeimas po 7-9 individus.

„Vilkų daug“, – sakė J. Kubilius, kartu prisimindamas ir šio sezono vieną medžioklių, kad vilkai praktiškai nebebijo žmogaus. „Grėsmė būti užpultam vilko išlieka. Štai naktį vienas medžiotojas nusileido iš bokštelio ir paskui jį sekė vilkų gauja. Priėjus jam prie automobilio, jis pašvietė atgal ir pamatė penkis vilkus. Pašvietė kiton pusė, o ten dar du. Tad sunku pasakyti, kas būtų jeigu būtų. Juk tąkart medžiotojas buvo su ginklu, o ką tektų daryti šiaip gyventojui, pasiklydusiam miške“, – svarstė J. Kubilius.

Pagal AGROETA