EISMO ĮVYKIŲ METU PRIBAIGTI ŽVĖRYS BUS IŠSKAIČIUOJAMI IŠ LIMITO

Aplinkos ministerija paskelbė medžioklės taisyklių pakeitimą kuris numato, kad medžioklės plotų naudotojas ar medžiotojų klubo atstovas turės atvykti į eismo įvykio vietą ir jei numuštas gyvūnas yra dar gyvas, jį pribaigti ir įrašyti į medžioklės lapą. Pribaigtas gyvūnas bus išskaičiuojamas iš tos rūšies klubo medžioklės limto.

Lietuvos teritorijoje yra ne viena vieta, kur klubas turi limitą sumedžioti 3 – 4 briedžius, o aplinkiniuose keliuose automobiliai numuša 4 – 8 briedžius. Tai tokiu atveju, klubo medžiotojams briedžių medžioklę reikės pamiršti. O kaip reikėtų daryti, jei žvėris nutrenkiamas ne medžioklės sezono metu? O kas jeigu tas medžiotojas, kuris gali atvykti į įvykio vietą neturi medžioklės lapo?

Visos Lietuvos medžiotojų organizacijos pasirašė (pirmą kartą Lietuvos respublikos istorijoje) bendrą kreipimąsi į aplinkos ministeriją – prašome susilaikyti nuo nesuderintų su medžiotojų organizacijomis medžioklės taisyklių pakeitimų! Lietuvos medžiotojų organizacijos – LMŽD, GAMTA, SŪDUVA, GPA, LMD sutarė paruošti bendrą medžioklės taisyklių pakeitimų projektą, ir jį pateikti aplinkos ministerijai.

Vizito į LMŽD metu aplinkos ministras K.Mažeika pažadėjo į vieningą Lietuvos medžiotojų organizacijų pateikta projektą žiūrėti labai rimtai.

Informacija: miske.lt