VOKIEČIAI ILGIAU VILKAMS Į DANTIS NEŽIŪRĖS

Dėl vis didėjančio vilkų skaičiaus ir jų daromos žalos ūkininkams, Vokietija pakeitė vilkų medžioklės taisykles kurias jau patvirtino vyriausybė.

Licencijuoti medžiotojai turės teisę medžioti vilkus jei jie darys žalą ūkininkams ir pjaus jų gyvulius. Kadangi nustatyti kuris vilkas išpjovė gyvulius yra beveik neįmanoma, todėl bus leidžiama išmedžioti visus vilkus toje teritorijoje. Ankščiau tai daryti galima būdavo tik jei vilkai keldavo grėsmę žmonių saugumui.

Vokiečių žaliųjų atstovai teigia, kad Vokietijos teritorijoje gyvena apie 400 vilkų, o ūkininkų asociacijos teigia, kad jų yra daugiau nei 1000. Kaip matome Vokietijoje susiklosčiusi situacija yra labai panaši į esamą Lietuvoje.

Naujomis vilkų medžioklės taisyklėmis nėra patenkinti aplinkosaugininkai ir žaliųjų atstovai. Anot jų toks sprendimas yra populistinis kuris nieko neišspręs.

Eiliniai medžiotojai medžioti vilkų negalės, tai galės daryti tik licencijuoti medžiotojai. Taip pat leidžiama šaudyti vilko ir šuns mišrūnus. Išmedžiojus vilkus probleminėje teritorijoje ir vėliau atsiradus naujiems išpuolių atvejams, bus privaloma gauti naują vilkų medžioklės leidimą.

Lietuvos medžiotojai ir ūkininkai jau kelis metus reikalauja didinti vilkų medžioklės limitą. Pernai metais buvo leista sumedžioti 110 vilkų, tačiau vilkų išpuolių skaičius rodo, kad tokio limito nepakanka.
Kaimynai Latviai per sezoną sumedžioja apie 280 vilkų, o Baltarusiai net 1000. Vilkų medžioklės sezonas Lietuvoje prasideda nuo spalio 15 d. iki balandžio 1 d. ir išnaudojus nustatytą vilkų sumedžiojimo limitą, vilkų medžiojimo sezonas nutraukiamas anksčiau.

Autorius
Deividas Staponkus

Informacija ir nuotraukos paimtos iš miske.lt